QetVixi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam, Zrobiłem npc i trwa z nim rozmowa i mam pytanie jak zrobić, że po naszej rozmowie musi minąć 5 sekund, żeby chciał ponownie rozmawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 w create daj mu: moge_gadac=1 w alarmie[0] tez: moge_gadac=1 jak chcesz zaczac gadac: if moge_gadac=1{ ...rozmowa } przy koncu rozmowy: moge_gadac=0 alarm[0]=room_speed*5 ewentualnie bez zmiennej: w alarmie[0] wwal cokolwiek, byleby było,np : //asdfasdfasdfasd jak chcesz zaczac gadac: if alarm[0]=-1{ ...rozmowa } przy koncu rozmowy: alarm[0]=room_speed*5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QetVixi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Alarm to time lines? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 nie, alarm to alarm. https://gmclan.org/index.php?czytajart=64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QetVixi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Aaa, nie pomyliło mi się trochę. //Edit: Jeszcze jedno, ja mam rozmowę tak, że pokazują się sprite po kolizji, to jak mam ten odstęp czasu zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi