Sereczek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 mam 3 pytania: 1. jak zrobić, aby ekran był podzielony na 2 części(na jednej widać jednego playera, a na drugiej drugiego), 2. jak zrobić, aby kamera(widok z góry) podążał za postacią 3. jak zrobić widoczność playera (taka okrągła, a gdzie niesięga tam ciemno) prosze o wytłumaczenie tego jak najprościej jeśli jakieś pytanie jest niejasne postaram sie je bardziej wytłumaczyc korzystałem z opcji szukaj, ale to co tam znalazłem nieodpowiadało moim potrzebą z góry dzięki edit: z podziałem ekranu już sobie poradziłem pozostała tylko mgła, bo bez tej kamery podążająca jakoś się obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 1. jak zrobić, aby ekran był podzielony na 2 części(na jednej widać jednego playera, a na drugiej drugiego), 2. jak zrobić, aby kamera(widok z góry) podążał za postacią Wydaje mi się, że coś takiego juz było na forum. 3. jak zrobić widoczność playera (taka okrągła, a gdzie niesięga tam ciemno) Przykład Tymona. http://www.gmclan.org/index.php?plik=80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereczek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 przykład na podział ekranu też widziałem, ale niestety niezabardzo zrozumialem :/ jakbyś widział jakiś prosty przykład to móglbyś dać linka? może przeoczylem jak szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Sereczek: Jaką masz wersję GM'a 5 czy 6? Zarejestrowana czy nie? Przykłąd na splitscreen zrobiłem w czasach GM5 i nie będzie działać w GM6.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereczek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 mam niezarejestrowaną wersje 6.1 właśnie jak próbowałem zrobić ten podział ekkranu to jak wchodziłem do room->properies to niema zakladki viewes czyli mam ściągnąć i zaczać robić na 5.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 wchodziłem do room->properies to niema zakladki viewes Musisz ustawic Advanced mode. Wejdź w File i wącz advanced mode, zakładka views powinna się pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 chodzi ci o cos podobnego jak bylo w mojej grze M&L?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereczek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 z podziałem ekranu już sobie poradziłem pozostała tylko mgła, bo bez tej kamery podążająca jakoś się obejdzie a co do tej mgły z przykładu Tymona to gdy opalam gre wyskakuja jakies błedy, a samego przykładu też odpalić niemożna bo błedy jakieś wyskakuja :/ pablo1517 niewiem czy chodzi o cos podobnego jak w twojej grze, bo jej niewidziałem i niemoge ściągnąć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 a co do tej mgły z przykładu Tymona to gdy opalam gre wyskakuja jakies błedy, a samego przykładu też odpalić niemożna bo błedy jakieś wyskakuja :/ Hm, pewnie błąd, że nie masz zarejestrowanego GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sereczek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Hm, pewnie błąd, że nie masz zarejestrowanego GM. a da sie zrobić tą mgłe bez zarejestrowanego GM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi