Sminer Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Witajcie ! Jak widac w temacie mam kolejny problem z view_xview i view_yview. Otuz ostatnio poradziliscie mi, ze aby obiekt poruszal sie razem z view to najlepiej umiescic w DRAW ten kod : GML draw_sprite(Napuj_spr,0,view_xview+10,view_yview+10) Niestety chodzi o to , ze jak zrobie to tym sposobem, i mam ekwipunek to nie moge uzywac obiektow, poniewaz to tylko obrazki. Czy idzie jakos zrobic aby obiekt poruszal sie zgodnie z view i mozna bylo go uzywac?? Dziekuje za odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 To daj w draw GML x = view_xview+10; y = view_yview+10; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Wielkie Dzieki dziala !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Ja bym to raczej w step dał z reszto gdzie nie umieścisz obiektu on i tak będzie działał chyba że dezaktywujesz region. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 najpierw powinna być akcja zmieniania viewa dopiero potem ustawianie x i y czyli jak masz chodzenie w klawiszach to dajesz KLAWISZ CHODZENIA GML chodzisz ustawiasz view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi