Ryuq666 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Witam, mam platformę obj_mar_most która "jedzie" w dół, do końca planszy, i tu mam pytanie, co mam zrobić aby ta platforma jechała w dół, wyjeżdżała z mapy i wjeżdżała z drugiej strony? A, i co zrobić żeby postać która jest na platformie, stała na niej, bo niestety moja postać stoi w miejscu, a najczęściej platforma przenika przez obj_player i nic... GML Create: h = rigidbody_create(x, y, STATIC, SHAPE_BOX, 24, 24, 0); vspeed=-1 mydirection="up" move="none" sprite_index=spr_mar_most Step: if mydirection="down" { if vspeed>0 and place_meeting(x,y+vspeed*5+20,obj_block) { mydirection="up" } else if vspeed<1 vspeed+=0.05 } else if mydirection="up" { if vspeed<0 and place_meeting(x,y+vspeed*5-20,obj_block) { mydirection="down" } else if vspeed>-1 vspeed-=0.05 } No, to jest ten skrypt. Proszę o pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Dodaj to do step GML if x > room_height x = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryuq666 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Ale moje platformy mają po wyjściu z rooma mają zacząć wyjeżdżać z góry, a po tym skrypcie wszystkie spawnują się w lewej ścianie rooma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Sory faktycznie, epic fail GML if y > room_height y = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi