sfinkss Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam, chcialbym stworzyc gre we flash, koniecznie AS2, polegajaca na prostym dopasowywaniu. Zeby lepiej Wam bylo zrozumiec; uzytkownik bedzie musial przeciagnac regionalny tradycyjny stroj (do tanca) w dany region Polski. Wiec w sumie chodzi o to zeby przeciagac obrazki nad obszar polski i jesli sie dobrze przeciagnelo to stroj juz tam zostanie, a jesli zle to stroj wraca na swoja poczatkowa pozycje. Wiem jak zrobic porsty drag&drop, ale zeby jeszcze gra sprawdzala czy pozycja jest dobra to juz nie...:) Moze pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Może coś w stylu: W kolizji stroju z regionem polski, daj że jeśli strojkrakowiakazaznaczony=1 i mouse button released, to sprite obiektu regionu zmienia się na ten ze strojem, a sam strój instance_destroy(). Nie wiem czy zadziała, nie próbowałem. O jezuu sory nie zwróciłem uwagi na to że jest w dziale flash action script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 no tak, "inne języki" ;) Może ktoś chociaż wie jak taka rzeczy się nazywa żebym mógł wyszukać tutoriale w internecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi