Pablo-GM Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witam , mam nowy dylemat wydaje mi się , że to błahostka otóż podczas gdy wciskam lewy przycisk myszy chciałbym aby moja postać wykonywała obrót w prawą stronę . Chodzi tu o to , że sprite postaci z bronią jest narysowany pod kątem i chciałbym aby to była płynna zmiana kierunku. Dla przykładu O/ <- tak wygląda postać z bronią , a po kliknięciu lewego przycisku myszki przechodzi w tryb ostrzału więc musi przekręcić się mniej więcej tak O--. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 To da się zrobić na spritach. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Toto ja wiem , ale może dokładniej opiszesz swój plan ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Odświeżam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 nie do końca wiem, o co Ci chodzi, opisz to jakoś lepiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Przypuśćmy to jest nasz bohater : Cały czas obraca się w kierunku myszki, podczas akcji wciśnięcia LPM ma wykonać płynny obrót ( nadal w kierunku kursora ) i wyglądać mniej więcej tak : Przybiera po prostu "pozycje strzelecką" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ale to imo nierealistycznie wyjdzie, powinny mu się same ręce układać, bo tak to pozycja strzelecka nie różniłaby się od pozycji 'chodzę sobie z bronią' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jeśli głowa będzie ustawiona w kierunku myszki naprawdę fajnie wyjdzie - zobaczysz : D Czekam na pomoc panie i panowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 a no nie pomyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ja dalej zostaje przy spritach. Po prostu zrób animacje, ja tak zrobiłem w DE2 i jestem zadowolony z efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Tylko i wyłącznie płynne przejście wchodzi w grę , czy jest w stanie ktoś mi pomóc z rozwiązaniem ? : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi