nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zaczełem dopiero tworzyć w gameMaker a dokładnie od wczoraj i jakoś tak mi się wyczarowała gra multiplayerowa, ale tak do rzeczy to jak użyć silników w grze to znaczy do tworzenia, jakiś tutek by mi się przydał bo ściągnełem sobie silnik Xtreme3D. Sorry za błędy ortograficzne, na offica mie niestać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jak początkujący jesteś, to zostaw trójwymiary w spokoju i zajmij się czymś prostszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ejj no chcem zrobic gre multiplayerowa 3D i niech ktos mi pomoze, szybko sie ucze :) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Najpierw dobrze naucz się robić gry 2D w code. (to ze starego forum ktoś już tak pisał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Chcem zrobić jedną z gry RPG multiplayer 3D i no ludzie help !!! To nie temat pt. "Początkującym wstęp wzbroniony do 3D" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jak chcesz robić gry 3D to się naucz robić w 2D. Xtreme 3D nie jest prosty w obsłudze bo przy okazji musisz znać opengl. Jak jesteś początkującym to polecam takie silniki jak KS3D czy Gadget3D, bo masz gotowy kod, robisz roomy w 2D i masz grę 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Dzięki Marmot ty to jesteś gość, ale gdzie ściągne silnik Gadget3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jest o nich temat na oficjalnym forum programu Game Maker http://gamemaker.nl. Tyle że łatwo się w nich robi strzelaniny. Nad takimi RPG będziesz musiał się trochę napracować, bo poza engine wyświetlania, musisz zrobić oddzielny na rpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a który znich jest łatwiejszy ??? no i tutek by się przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Nie wiem który jest łatwiejszy, a tutki z tego co wiem masz dołączone. EDIT: http://forums.gamemaker.nl/index.php?showt...=0&hl=kingspace - trochę lekturki o obydwóch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Co to te KS3D czy jak tam to się nazywa ??? podaj pełną nazwe lub z kąd ściągnąć a na oficjalnej stronie niema tam nic o tych enginach 3D, jak gamemaker to przetłumaczy na polski to tam wejde :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Nie umiesz włączyć wyszukiwarki na oficjalnym forum które znajdziesz na www.gamemaker.nl i wpisać tam: KS3D, Kingspace 3D, gadget 3d? A na polski nikt tłumaczyć nie będzie bo angielski musisz znać jak chcesz tworzyć gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 tam nic niema, ale dzieki za pelna nazwe tego ks3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 No kur** jak nic nie ma jak jest! http://forums.gamemaker.nl - oficjalne forum gm <_< http://www.geocities.com/freegadgets - oficjalna strona twórców Gadget3D http://www.gameboxsoftware.com - oficjalna strona twórców KS3D Osobiście polecam KS3D bo można do niego wlepiać objekty Anim8ora a w Gadget3D jest oparcie o sprity (coś jak doom). Sprity też możesz dawać oczywiście do KS3D. Pozatym w Gadget3D masz dany przykład na inteligencję przeciwników, a w KS3D musisz sobie zrobić własny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 no i oto chodzi w ks3d muzgu niemam a gadget3d jest dlamnie jakis dziwny, a co to jest ten Anim8or ??? Ja dorwalem takiego engina ale niewiedzialem ze to ks3d ale to co podales jest duzo lepsze bo oficjalna stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Anim8or o ile się nie myle to program do grfiki 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 a niemożna robić w Modeleru ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Robisz w czym chcesz byle by było zapisane do format an8. Pozatym anim8or jest dobrym programem, bo modele możesz zapisać do formatu 3ds. Adres: http://www.anim8or.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Do silników 3D nie ma klocków, więc tak czy srak musisz nauczyć się pisać skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 (edytowane) bo ja chcem zrobic strzelanke on-line czy da sie cos takiego a i najwazniejsze jak ???, ale to nietakie ważne np. sciągnelem Xtreme3D i niewiem jak go dodać do gm, wiem że był jakiś post już z tym związany ale tam odpowiedz nieznalazłem, Ranma_man gdy zobaczylem tego temata multiplayer stworzonego przezemnie (niby bo to mój młodszy brat pisał on ma 12 lat), on mie wkurzył i chciałem napisać tam abyć tego posta zlikwidować lub zablokował, ale zlikwidowanie by mi bardziej się opłacało, my z głupim bratem dyslektycy a więc ... ja się z nim policze. Edytowane 3 Sierpnia 2004 przez nadii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Do XTREME3D masz dołączone przykłady. Pozatym coś tobie powiem o tych engine 3D. Robisz normalną grę 2d i dajesz do niej skrypty tego KS3D. Oczywiście grafiki muszą być stworzone odpowiednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 I tu się otwiera problem, a więc sztuczna inteligencja przeciwników daje się we znali, nawet znimi niezawalczysz i to ten problem, a w necie niema przykładu jak zrobić coś takiego, jakis przyklad czy co. Teraz mam zagadnienie bo jak niektórzy wiedzą można skompatybilować gre w gm na exe i jak potem odkompatybilować ??? (w GM czuje się świetnie bo w rpg maker niemożna było kompatybilować i już na kompie bez zainstalowanego rpg makera niedzialala gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Gra pójdzie na każdym kompie bo wszystkie potrzebne pliki ma w exe które samo zajmuje bagatelka 960kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Jak przekompilować z exe na gmd, a w GRY Z RPG MAKER NIEDZIALAJA NA KOMPACH BEZ TEGO PROGSA Z RTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Nie wiem, jak. Pewnie przez Resource Hackera się da, ale nigdy nie próbowałem. A tak pozatym to po co tobie coś takiego? Chcesz kraść skrypty i grafiki z innych gier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Jak wiesz jestem niedamno na scenie gm, i chciałbym zobaczyć jak np. gnysek zrobil farmera franka, jakie skrypty uzyl aby mozna bylo gadac, i zaczerpnac odniego pomyslu, to znaczy, zrobic podobny skrypt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 I przy okazji wykroić resztę kodu i wrzucić do gry, po czym narzekać, że Gnysek jest ***** bo kod, który wziąłeś z jego ***** gry nie działa. Tak się składa, że z tymi rozmowami to Gnysek przykład zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadii Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 pewnie ... że NIE !!! chce tylko zobaczyć jak gnysek zrobił tego przykłada a potem spróbować zrobić podobny, i mie nie wnerwiajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Aha, więc chcesz zdekompilować jego grę, żeby zobaczyć jak zrobił przykład? Hm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Może łatwiej Go o przykład poprosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi