Hideman Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ala GTA 1 lub 2 (tak te najstarsze) . Czy jest możliwość wprowadzenia ataku mieczem lub bijatykę wręcz. Myślę nad tym już od dłuższego czasu, ale nic nie chce wyjść ;/ Za odp. creds-y oczywistka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Możesz zrobić to tak: 1.Po wciśnięciu przycisku, zmienna jest aktywna, a gdy tak się stanie, obiekt zmienia sprite, a gdy zajdzie kolizja kiedy zmienna jest true to może odebrać przeciwnikowi życie. 2.Robisz drugi obiekt, kiedy wciskasz przycisk tworzy się obiekt sztylet, zmienia się sprite gracza, a w kolizji z przeciwnikiem odbierasz hp. 3.Przykład jest w tymże dziale.Tam masz cały system broni, niby strzelniczej, ale po odpowiednim przerobieniu, będzie też dobry dla broni białych. Pierwszy pomysł jest napewno wydajniejszy od drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hideman Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dark Team: Dzięki właśnie tego potrzebowałem ;D Zapisuję cię, zobaczysz się w credsach za jakieś pare tygodni/miesięcy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dark Team: Dzięki właśnie tego potrzebowałem ;D Zapisuję cię, zobaczysz się w credsach za jakieś pare tygodni/miesięcy ;P Dzięki, jednak nie musisz mnie dawać do creditsów.Powiedzmy, że to bezinteresowna pomoc. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi