TheMarcQ Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Oto mój pierwszy przykład, w którym pokazuję jak wykonać radar na wzór sonaru. linki: wersja 0.0000001 wersja 0.0000002 w razie użycia w grze proszę o kredki :) Oczywiście jeszcze można to ogromnie zoptymalizować ale mniejsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Sonar super. 4/5 za fps'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Wiem, mozglem dac zeby odl zwiekszla sie o skala, a nie 1 i to w alarmie oraz sprawdzanie tylko co drugiego kąta co zwiekszyloby potencjalne fps'y 10-krotnie. Moze pozniej dam wersje zoptymalizowana, teraz niestety nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 ja też bym powiększył i przyspieszył:) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 WERSJA 0.0000002! Dodano opcję urzywającą surface'y! Link w temacie. Niestety nie wiem jak narysować surface bez tła i radar rysuję wpierw zamieniając go na sprite z wyciętym tłem, więc fps zbytnio się nie różnią między wersją particlową, a surfaceową(u mnie to 40fps) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wygląda o wiele lepiej, ale na surface mam mniej fps, a na zwykłym mam ok 57/60(zmieniłem room_speed). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 ten z particlami przyda się bardziej gdy nie musi wykrywać za dużo obiektów(różnica między wykrytymi 30 obiektami, a żadnym - 400fps), zaś surface'owy jest bardziej stabilny i jego prędkość jest stała(różnica 20fps). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 w pierwszej wersji spada do9 fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 WTF? ja mam na obu 60/60 po zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 To jaki wy sprzęt macie? U mnie wersja 0.00002 na particlach idzie z 250fps'ami, a surfaceowa na 300fps mój sprzęt to 1gb ram, 256mb karty graficznej geforce 7600, 2.3ghz procka amd athlon 2 dual core 3600+ e: i win xp, może to przez windę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 ATI mobility radeon 9700 + pixel shader 64MB Procek Pentium 1.7GHz RAM: 512MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 To jak ja mam 32mb grafy, procka 1.7(pisze intel celeron :P) i 192mb RAMu to aż się boje ściągać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Czemu niby? Jak daje na 250 Room speeda, to mam na particlesach 217 FPS, a tak 226 i jest ok ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi