exp Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 1. Gdy następuje restart rooma, wszystko idzie zgodnie z planem, ale restartuje się również muzyka, a to daje brzydki efekt. Co zrobić, aby muzyka grała dalej niezależnie od restartu rooma? 2. Trochę głupi, ale nigdzie tego nie znalazłem - jak w kodzie zapisać aby room restartował się z efektem fade out/in? Z góry dzięki. Szukałem tego wcześniej na forum, możliwe że coś ominąłem, ale to chyba pierwsza rzecz której tu nie znalazłem ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 w miejcu gdzie masz kod na oddtwarzanie muzy" GML if !sound_isplaying(twojamuza); {sound_loop(twojamuza)} w miejscu gdzie masz kod na restart rooma GML room_restart(); transition_kind = 20; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 1. Nie działa. 2. Działa, ale chodziło mi o to, aby ekran się ściemnił i rozjaśnił ;) Jaki to numerek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 2. jeśli Ci to nie przeszkadza, to jest klocek "room restart" i tam (o ile się nie mylę) można ustawić efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 0 = brak efektu 1 = Utwórz od lewej 2 = Utwórz z prawej 3 = Utwórz od góry 4 = Utwórz od dołu 5 = Utwórz z centrum 6 = Przesuń od lewej 7 = Przesuń od prawej 8 = Przesuń od góry 9 = Przesuń od dołu 10 = Interlaced od lewej 11 = Interlaced od prawej 12 = Interlaced od góry 13 = Interlaced od dołu 14 = Push od lewej 15 = Push od prawej 16 = Push od góry 17 = Push od dołu 18 = Obróć w lewo 19 = Obróć w prawo 20 = Płynne przechodzenie pokojów 21 = Fade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 1. Podeślij swój plik (zobaczę co da się zrobić) 2. będziesz musiał się zadowolić takim blendem jaki jest (nie można ich modyfikować)(jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 2. jeśli Ci to nie przeszkadza, to jest klocek "room restart" i tam (o ile się nie mylę) można ustawić efekt. Wiem o tym, ale potrzebowałem tego w kodzie. Karolo już mi pomógł ;) Wciąż poszukuję odpowiedzi na pierwsze pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 1. Podeślij swój plik (zobaczę co da się zrobić) 2. będziesz musiał się zadowolić takim blendem jaki jest (nie można ich modyfikować)(jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma) Jak się nie ma co się lubi a chce się to mieć to się to pisze (Dużo się to się napisało ^_^ ) np. za pomocą surface lub zwykłym draw_rectangle i alpha edit:Ech spóźniłem się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi