Fankman Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Czy moze ktos wie czemu mam co kazdy cod jakis error? Prosilbym o pomoc. Jak chcem odtworzyc gre to wyskakuje mi nastepujacy error : Error in action number 1 of step event for object keyboard: error in cod at line 1: direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y); at posision 31: Unknown variable celownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 nie dziala ci bo niemasz sterownikow do muzgu!!!!1 A tak na serio, prawdopodobnie nie masz obiektu nazywającego się celownik podczas, gdy gra chce pobierać od niego jakieś zmienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Solluszyn: sprawdź czy masz obiekt celownik. @dawidsu: 'muzgu'? xPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fankman Opublikowano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 ale hmm po co mi ta nazwa celownik nie moge poprostu nazwac np. keyboard albo jakos inaczej? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 30 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 'celownik' to nazwa obiektu do ktorego sie odwolujesz przez zmiennne x i y, wiec jezeli to zmienisz to kod na pewno nie zadziala poprawnie. Mozesz zrobic 'celownik' w kodzie, ale bedziesz musial zmienic go we wszystkich skryptach, no i zmienic nazwe obiektu z 'celownik' na taka, jakiej uzyles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Może zacznijmy od tego co chcesz osiągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fankman Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Dzieki wam za pomoc juz dziala :D :thumbsup: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi