Bedziom Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Siemka. Napisałem 3 przykłady, które mogą pomóc użytkownikom Game Maker'a zapoznać się z view'ami. Kod jest tylko na poruszanie się, więc nie jest zbytnio opisany ;) Przykład 1. Viewy Przykład 2. Splitscreen na 2 graczy Przykład 3. Splitscreen na 4 graczy (może i nie przyda się w praktyce, ale wg. mnie warto wiedzieć, jak to zrobić) Pliki są do Game Maker'a 8.0. Splitscreen - 447kb view - 12kb chyba, że chcecie w całości splitscreen i view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Rifresz. Oglądało ten topic 8x osób, a nikt się nie wypowiedział :/ E: a pobrało przykład 12 osób :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Moim zdaniem przykład jest wręcz idealny dla początkujących. Fajnie opisane; taki readme w obiekcie. wg. mnie przykład zasługuje na 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Dzięki, to bardzo miłe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Fajny przykład, wszystko ładnie opisane, na pewno niejednemu się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wielkie dzięki! :) Spodziewałem się bardziej : "po co to?, przecież to jest proste!" itp. E: ludu, podzieliłem to na 2 części! Splitscreen - 447kb view - 12kb chyba, że chcecie w całości splitscrenn i view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Wielkie dzięki! :) Spodziewałem się bardziej : "po co to?, przecież to jest proste!" itp. E: ludu, podzieliłem to na 2 części! Splitscreen - 447kb view - 12kb chyba, że chcecie w całości splitscrenn i view nie wiem po co to podzieliłeś :confused:. moim zdaniem jak ktoś się uczy o viewach to by na pewno chciałby dowiedzieć coś o splitscreenie (np. gra dla 2 graczy). Mimo to powodzenia w następnych przykładach Bedziom. Edit: Pamiętajcie: małpa zawsze ma rację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Podzieliłem po to, bo mimo wszystko ktoś może chcieć dowiedzieć się tylko o splitscreenie albo tylko o viewach :) Mimo to powodzenia w następnych przykładach Bedziom. Dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi