LionX Dagger Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam mam dziwny problem z funkcją power GML (create) var_end=false i=1 value=255 pomvalue=0 do { pomvalue=power(255,i) if value>pomvalue { valuex[i-1]=value mod 255 value=value div 255 } else { valuex[i-1]=value var_end=true } i+=1 } until(var_end=false) i=0 wiem że kod może być lepiej napisany ale kombinowałem z naprawieniem tego dziwnego problemu :P edit co ciekawsze błąd pojawia się gdy wartość value jest mniejsza od 256, dawałem I=2 itp. dalej tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Daj show_message(string(pomvalue)) po wykonaniu potęgowania i sprawdź, co się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 dzięki nie pomyślałem o tym, teraz widzie że to problem z pętlą :) z biegiem czasem robię się coraz gorszy w tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi