OriPL Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam drogich forumowiczów gmclan'u :) Dzisiaj mam oto taki drobny problem... jakoś nie mogę na to wpaść a rozwiązanie jest zapewne bardzo proste... Mam roomy ponumerowane od 1 - 30 i teraz chciał bym ręcznie wpisać nazwę rooma w okienko i przejść do niego... GML level = get_string("Podaj LVL","room_playXX"); room_goto(level); No i niestety nie działa... i tak jak pisałem wcześniej nie za bardzo wiem co z tym zrobić :) Proszę o pomoc i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 najprostsze z możliwych, najlepszym bym go nie nazwał, ale działa. i tak w twojej ostatecznej grze pewnie tego nie będzie, więc używaj śmiało. GML nazwa=get_string("a","a"); execute_string("room="+get_string(nazwa)+";"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Miodzio ^^ działa eleganco dzięki... w twoim kodzie jest mały błąd powinno być: GML nazwa=get_string("A","a"); execute_string("room="+nazwa+";"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi