Raqe Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam! KRÓTKI OPIS SPRAWY: Jest sobie parę obiektów tej samej "rasy", i parę zmiennych (tych samych w każdym obiekcie ale o różnych wartościach). Może pytanie jest banalne, ale jak mam w show_message wyświetlić wartości zmiennych? NP: "Życie: 1000", gdzie 1000 to wartość zmiennej 'zycie'. Wypisywałem już tekst bez tych znaczków ---> '' ale to nie działa, a gdzieś widziałem że właśnie tak wyświetla się zmienne... Jeszcze interesuje mnie jak zrobić enter, sądzę, że <br /> nie pójdzie :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 show_message( "Życie" + string( zycie ) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 show_message( "Życie= " + string( zycie ) ); Żeby był odstęp :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raqe Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 A enter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Enter w teskcie, w sensie że następna linijka? GML show_message(x,y,"linia_1#linia_2"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 jak potrzebujesz wiedziec ile dana zmienna ma wartosc to otworz gre w debug mode i gdzies w menu jest opcja pokazania odpowiedniej zmiennej. a jesli chcesz wyswietlic zycie dla obiektu mozesz dac w draw draw_text(x,y-15,"hp: "+string(zycie)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi