karolo320 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Siema. Mam laptopa marki Mitac 9008D. Wczoraj, od południa zaczęło go przymulać, po otwarciu firefoxa się zacinał i w ogóle. Potem było gorzej. Po odpaleniu jakiegoś programu trzeba było czekać 5 minut, żeby się włączył, przymulało go jak cholera. Około 22 wkurzyłem się na niego i wyłączyłem. Przychodzę za godzinę do pokoju, a tam zamykanie systemu windows. To odłączam zasilacz, baterię i się wyłącza. Teraz nie da się go w ogóle włączyć. Odpalam go, światełko się zapala, wiatraczek drga, cichutko strzela coś z dysku, tak cyk-cyk i się wyłącza. Dodam, że jak podłączę zasilacz, to co pięć sekund około cyka z dysku. Dodam też, że zawsze miał problemy z przegrzewaniem się i wyłączaniem podczas nowsze gry. Co trza by było zrobić/ kupić, żeby laptop znowu działał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przypuszczam, że dysk (niekoniecznie, ale), sprawdź czy jest dobry Ja proponuję tak (chociaż zaraz stado dzikich i oburzonych Windowsiarzów przyjdzie): - Wyjmij baterię (tak - dla testów) i dysk - Wypal (lub jak masz to użyj) jakiegoś Linuksa LiveCD [np. Ubuntu] - Poużywaj (:D) go przez parę godzin - Jeśli będzie działać bez problemów - problem z Dyskiem Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Odpalam go, światełko się zapala, wiatraczek drga, cichutko strzela coś z dysku, tak cyk-cyk i się wyłącza. Przeczytasz to Fervi z łaski k***wa swojej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 No to w takim razie nowy laptop się szykuje - wygląda na awarię Płyty głównej Fervi Tylko tutaj jest problem, co się stało, dużą temperaturę laptop powinien wytrzymać PS. No i może być też problem z zasilaczem, spróbuj wyjąć baterię, włożyć, pobawić się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Przegrzewanie - odkręcić mu dupsko i sie pozbyć kurzu ;) U mnie w Acerze sie przegrzewał i po takim zabiegu rok juz lata bez przegrzewania sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 odkręcić mu dupsko i sie pozbyć kurzu W którym miejscu? Niedowano odkręciłem wiatraczek i było kurzu w cholerę, ale przy grach obfitych w grafikę i 3D i tak się wyłączał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Chodzi głównie o miejsca wokół procesora (i radiator w procesorze), zasadniczo jest zasada im więcej tym lepiej Gorzej, jeśli padł cały komputer (płyta główna), to raczej nie naprawią ci tego (chyba, że gwarancja), tylko "kup se Pan nowego laptopa" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Aha jeszcze co zauważyłem: Jak odpalam, to 2,3 sekundy nic się nie dzieje, a potem wiatraczek drga, robi się cyk-cyk(xd) i się wyłącza. Jakby prąd przechodził i bum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi