Adriann Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Zacząłem pisać coś nowego..oto efekty.. http://www.gmclan.org/up6054_4_projekt_19.html tylko mam już na wstępie problem. -Chce by celownik ciągle był w środku i się nie obracał,obracać się ma wszystko wkoło jeśli myszką poruszę lekko w prawo albo lewo; -Postać również powinna być zawsze na dole; ee..mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi Próbowałem osiągnąć ten efekt tak jak jest to pokazane w pliku..niestety nie wychodzi. Bardzo proszę o pomoc,to bardzo ważne dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Na szybko to będzie coś takiego: GML var pr_obj,dir_obj,len_x,len_y,turn; pr_obj = point_distance(room_width/2,room_height/2,x,y) dir_obj = point_direction(room_width/2,room_height/2,x,y) //draw_circle(room_width/2,room_height/2,pr_obj,true) turn = dir_obj - align len_x = room_width/2+lengthdir_x(pr_obj,turn) len_y = room_height/2+lengthdir_y(pr_obj,turn) //draw_circle(len_x,len_y,10,true) x = len_x y = len_y Odwracamy na kole w przeciwną stronę co align :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Kurde..nie ogarniam tego wcale,dzięki za fatygę,spróbuję ten kod jakoś zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi