kt1117 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Dlaczego ten kod nie działa? Chodzi o to, żeby samochód nie wpadał na drogę ze złej strony. GML x0=path_get_point_x(wyb1[wybor,lewo],0) xl=path_get_point_x(wyb1[wybor,lewo],path_get_number(wyb[wybor,lewo])) y0=path_get_point_y(wyb1[wybor,lewo],0) yl=path_get_point_y(wyb1[wybor,lewo],path_get_number(wyb[wybor,lewo])) ol=point_distance(x,y,xl,yl) o0=point_distance(x,y,x0,y0) /////obracanie ściezki, zeby samochód zawsze wjezdzał z dobrej strony if (o0>ol and !wspak[wyb1[wybor,lewo]]) { path_reverse(wyb1[wybor,lewo]) if wspak[wyb1[wybor,lewo]] wspak[wyb1[wybor,lewo]]=false else wspak[wyb1[wybor,lewo]]=true } Raz działa a raz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 przepraszam, że nie odpowiem, bo pathami się nie param, ale co to jest: GML if o0 olBo jak dla mnie to nie ma prawa bytu. Chyba, że się mylę i czegoś mnie nauczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Jakiś błąd. Teraz poprawiłem. E:Oczywiście kod nie działa. Poprawiłem treść 1 postu. Projektu nie dam, bo waży już >50 mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi