dolaran Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Chodzi o to, jak klocek (jeden) pokazuje się z odstępem czasowym np. co 2s, to po np.5 razach żeby odstępy po między pokazywaniem się następnych klocków zmieniły się np. do 1s. Albo żeby ich czas był losowy. przyklad z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 23 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 O.o Takie rzeczy to tylko w Erze. lol Dziś dużo się męczyłem nad innymi problemami więc powiem ci w skrócie co trzeba zrobić: w creacie wpisz zmienną np. razy = 0; po wykonaniu alarmu zmienna razy += 1 NO DOBRA!!! NAPISZĘ TO JUŻ. Room start lub Game start global.razy = 0; Create "jeden" global.alarm_czas = room_speed * 1; alarm0 = global.alarm_czas; Alarm 0 "jeden" global.razy += 1; if (global.razy >= 5) global.alarm_czas = round(random(5)) Oto chodziło? EDIT:ups! błąd ale już go usunąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolaran Opublikowano 23 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2006 Nie nie nie! Jak chcesz mi odpowiedzieć dobrze to musisz najpierw zobaczyć jak jest zrobiony przykład, bo jak robię tak jak napisałeś to nic wszystko się psuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi