karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Siema. Korzystam z tego przykładu: https://gmclan.org/up7221_12_szukanie_sciezki_ai.html i wszystko ładnie śmiga, ale gorzej jak jest więcej npc. Już przy dziesięciu npc FPS spadają, a nie wspomnę jak jest ich 50! 2FPS... I teraz moje pytanie: Czy da się zrobić jedną ścieżkę dla wszystkich npc (każdy tworzy się w tym samym miejscu), a jak przybędzie przeszków, lub zmaleje to będzie ją modyfikowało? Bo przy tych pięćdziesięciu pathach komp mi wysiada. Z góry dzięki, mile widziane też inne pomysły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Tower defense? Da się zrobic jedną ścieżkę dla wszystkich NPC-ów. Przeszkody zaś będą uwzględniane, jeżeli opanujesz funkcje związane z mp_grid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Tower defense :) (lubie tower defense :D) A dzięki za radę ^^ Pouczę się Muuuuczek mistrzu - nauczyłem się :) Jak sie zamyka temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Na dole jest ,, Opcje moderacji" , ale nie zamykaj bo może kiedyś się przydać komuś innemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 mistrzu "Sensei", jeśli łaska. Ewentualnie "Mentorze". : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi