karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Narazie ja zrob :) a double post jest karane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Może... ,, Gang-Bang" xD Ja użył bym Tylko że jesteś nowy , no ale wypadało by przeczytać regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 nierozumiem co robie niezgodnego z regulaminem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Jako, że jesteś tu nowy, nie wiesz pewnie, że tu na GMclanie, niewolno pisać kilku komentarzy pod rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 aha ale czemu? mam zawsze starego edytować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Nie zawsze, po 3 dniach możesz. A jeśli masz coś ważnego to robisz nowy post, np w zapowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 bo to jest nabijanie postów (chyba, nie czytałem regulaminu xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 http://www.speedyshare.com/files/28344404/Gta.exe dodałem parenta i coś źle wejdźcie do auta i jedźcie to zobaczycie o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 a poco dałeś parenta? i poco dajesz exe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 bo bez parenta nie działa a exe żeby nie tłumaczyć co jest źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 mów dokładnie, co nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 wchodzą do auta1 i rusza to wszystkie auta razem ruszają na chłopski rozum to wina parenta ale bez niego jak naciskam enter to nie działa co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 zarzuć projekt to na 100% wina parenta i nie pisz "nie działa" bo nie jesteśmy wróżkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 nie odnoś się do obiektu tylko do instancji :P Edit: Dziwie się że jeszcze nikt nie podał tego przykładu: https://gmclan.org/index.php?plik=164 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 nadal nie wiem jak poprawić ten błąd jak jade jednym autem to tak samo jadą wszystkie (zobaczcie w exe) jak to zmienić bo bez parentu nie da się wsiąść do auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 https://gmclan.org/up6767_12_wsiadanie_samochod_.html mój błąd z tym, że sterujesz wszystkimi samochodami w tym przykładzie już to naprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 w tym przypadku jeśli są dwa takie same auto to tak samo jadą :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Zobacz przykład który podałem ileś tam postów wyżej. Przykład cordoby jest niezoptymalizowany i nawalony durnymi zmiennymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ale w tym przykładzie nie ma dwóch takich samych aut w przykaładzie cordoby jak wstawił byś dwa takie same auto to masz ten sam problem co ja teraz ściągnij i zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 NIe możesz zrobić dwóch aut? tak jak w przykładzie, który dał Ci Dawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 chyba źle mnie zrozumiałeś ściągnij przykład, wstaw objekty aut i spróbuj jechać nimi to zrozumiesz co próbuje wytłumaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 https://gmclan.org/up6767_12_wsiadanie_samochod_.html zobacz teraz, powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 robie przykładem od Dawka83 i... ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object Auto1: Error in code at line 1: if ( wsiadanie == true ) //sprawdza czy ludek siedzi w aucie ^ at position 6: Unknown variable wsiadanie co znowu nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Zaznacz Treat unitialized variable to 0, bądź w Create obiektu wpisz:wsiadanie=false. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 kolejny problem -_- ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object Auto1: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 21: depth = id - 100*wsiadanie ^ at position 2: Program ends before end of the code. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Program zakończył działanie przed wykonaniem całego kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 to znaczy że co nawala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Nie mam pojęcia. Nie widzę całego kodu, kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Treat unitialized variable to 0 gdzie mam to zaznaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi