TeoTN Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Czy ktoś może wie, jak zrobić "odwrotne alsoResize" następnego elementu? tzn. tak jak można ustawić parametr alsoResize (chociaż, nie wiedzieć czemu, parametr musi być w cudzysłowach, nie może być np. $(this).next('.class') ), tak chciałbym, żeby kolejny element zmieniał swój rozmiar w sposób odwrotny. (Trochę to zagmatwałem, mam nadzieję, że jest zrozumiałe o co mi chodzi...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Korzystałem z tego rozwiązania, ale nie pozwala ono na: alsoResizeReverse: $(this).next('.column') jedynie działa przy alsoResizeReverse: ".column" co ma dla mnie gigantyczne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 To może pokombinuj coś w stylu, że jak bedziesz rozciągał jeden element, to następnemu tej samej klasy dodasz klasę 'alsoresizeme' a po skończeniu usuniesz. start: function(){ $(this).next('.column').addClass('alsoresizeme'); }, end: function(){ $(this).next('.column').removeClass('alsoresizeme'); }, alsoResizeReverse: ".alsoresizeme" Coś w ten deseń :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A nie możesz po prostu zmodyfikować tak tego alsoResizeReverse aby zamiast stringa przyjmowało jQuerowskie node? >.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Trzeba umieć ;P Rozwiązanie Arkariusa jest OK, ale z jednym ale. Mianowicie - w momencie, gdy zmieniam rozmiar pierwszego elementu .column, to zmienia się w sposób odwrotny rozmiar drugiego elementu - i to jest git. Ale ten drugi element wpływa także na rozmiar trzeciego elementu, który zaczyna zmieniać swój rozmiar odwrotnie do tego drugiego (to już jest źle). Gdyby było więcej elementów, zmieniały by się wszystkie. A mnie chodzi o to, by rozmiar zmieniał tylko i wyłącznie kolejny element... (no i ten ruszany przez użytkownika) Jakieś pomysły co z tym zrobić? Ew. jeśli ktoś by mi podsunął jak można ustawić .resizable({...}) tylko i wyłącznie, gdy poprzedni element (.previous('.column') ) nie ma klasy 'alsoresizeme' ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To co pisałem było do Arkariusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To sam sobie zmodyfikuj, a nie mędrkujesz... Skoro tego nie zrobiłem widocznie nie umiem. Podałem takie rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy, a skoro ty potrafisz, to czemu nie zmodyfikujesz tego dla niego, tylko pokazujesz jaki to nie jesteś zażenowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 O co Ci koleś chodzi? Dałem tylko jedno z możliwych rozwiązań, a Ty już się do mnie plujesz? Chillout i wpierniczać ogórki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dzięki za offtop, ale chyba nie o to chodzi ;P Mam takie rozwiązanie: alsoResizeReverse: '.alsoresizeme', resize: function() { if ($(this).hasClass('noresize')) { $(this).resizable('disable'); } }, start: function() { $(this).next('.column').addClass('alsoresizeme'); $('.alsoresizeme').next('.column').addClass('noresize'); }, stop: function(){ $(this).next('.column').removeClass('alsoresizeme'); $('.noresize').removeClass('noresize').resizable('enable'); } I działa, ale tylko raz. No i żeby w ogóle móc zmienić rozmiar, to przy pierwszym podejściu trzeba kliknąć krawędź, a dopiero potem zmieniać rozmiar. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co robię nie tak jak trzeba? EDIT2: Ok, już sobie poradziłem. Dzięki za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi