Nerus33 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Cześć ! Otóż mam problem z ruchem postaci w grze którą zacząłem robić. Umiem zrobić ruch ale gdy dodałem animacje coś się zepsuło. Próbuje już od ok. 45 min ale próby poszły na marne , więc zwracam się do was. Jeśli ktoś mógłby przerobić to tak żeby działało jak należ będę bardzo wdzięczny. Link do pobrania pliku gry : http://www.mediafire.com/?2vh41j6615zeo1u . Z góry dziękuje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nie lubię klocków, więc zrobiłem Ci to na kodach. https://gmclan.org/up6767_12_przykladek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerus33 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ok. Działa , wielkie dzięki , ale napotkałem kolejny problem. Otóż gdy skacze i jestem w powietrzu i naciskam jeszcze raz skok on skacze, i może tak bez przerwy. Nie chce żeby bohater latał więc jeszcze raz proszę o pomoc ! Nad tym też już trochę pracuje i nic D: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 GML if !place_free(x,y+1){ //skok } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerus33 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Nic ten kod nie zmienił :mellow: . To jest coś jak podwójny skok , tylko można go robić trzy , później cztery razy i tak dalej . Gość skacze , robi podwójny skok ale po nim może skoczyć jeszcze raz , mam nadzieję że ktoś zrozumie :unsure: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 https://gmclan.org/up6767_12_przykladek.html W tym przykładzie, jest już to naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Y tak wiem to jest bardzo stary post no może nie tak stary ale mam pytanie bo mam postać na tym kodzie i gdy wlacze gre on zapada się pod ziemie. :D Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 daj podlodze solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 No tak ale teraz nie moge iść :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 jaki masz kod na kolizje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 GML speed=0: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 GML vspeed = 0 gravity = 0 zamiast GML speed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 GML if vspeed>0{ move_contact_solid(270,vspeed) vspeed=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 GMLif vspeed>0{ move_contact_solid(270,vspeed) vspeed=0 } Nie wiem co zepsułem. ale to i tak nie działa. No bo ja nic nie zrobiłem z postacią tylko skopiowałem kod W step: GML if place_free(x,y) {gravity=0.1} else {gravity=0} W no key: GML sprite_index=stoj image_speed=0 W shift(bieganie): GML x+=20 sprite_index=bieg image_speed=1 W right(iście) GML x+=4 sprite_index=idz image_speed=0.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 masz to w obiekcie gracza w evencie kolizji z podloga, ktora ma solid? jesli tak to musi dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 masz to w obiekcie gracza w evencie kolizji z podloga, ktora ma solid? jesli tak to musi dzialac No podłoge mam soild bo jak nie miałem soild to zapadałem się pod ziemie ale szłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nie wiem co zjeb*alem przestań pan się tak jeb*ać na forum, to nie dom publiczny. co chwilę widzę post, w którym coś zjeb*ujesz. kurtuazja obowiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ej no i nikt nie wiem ? Jeżeli nie to po prostu usunę kod z grawitacją. Bo i tak nie mam skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 daj .gmk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 daj .gmk Mam ci dać całą grę? Przecież nie wytnę kawałka gry. E to już wole usunąć grawitacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nie zjem ci jej, tylko sprawdze czemu grawitacja nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Spoko ale wyśle ci na pw. Add:Jak poprawisz to wyślij na pw albo link do pliku tutaj a hasło na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 masz to w obiekcie gracza w evencie kolizji z podloga, ktora ma solid? jesli tak to musi dzialac daj podlodze solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi