Kimonek Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Zrobiłem ten przykład ponieważ jest wiele pytań na forum ,, Jak zrobić życie " Szukałem przykładów co do życia i nie znalazłem tego którego prezentuje. Jest najłatwiejszy , początkujący na pewno go zrozumie. Przykład Healthbara :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 draw_healthbar to odpowiedź na każde pytanie dotyczące healthbara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Śmieszny ten przykład, w dodatku health zrobiony za pomocą klocku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 To, że klockiem nie znaczy, że źle. Stary dzięki, nie wiedziałem że tak się da xD I nawet zmienia kolorek jak jest mało ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 przykład do dupy, po co to klockiem zrobiłeś, i po co zrobiłeś by obiekt podążał za viewem lepiej by było zrobić kodem rysowanie paska życia i dać mu koordynaty z xview i yview drawie jego 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Ale są tacy którzy mogą tego kodu nie rozumieć i łatwiej im będzie tego użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 wydaje mi się, że coś takiego mógłby zrobić najnowszy user, wystarczy popatrzeć na klocki,. i w odpowiednie miejsce przeciągnąć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Bidziu890 No nie wiem ,nie wiem, no ale w końcu każdy ma swoją opinię, prawda ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A jest możliwe wykorzystanie tego klocuszka, ale żeby nie wyświetlał podstawowej zmiennej health tylko jakąś inną. Każdy wróg miałby inną wartość życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A jest możliwe wykorzystanie tego klocuszka, ale żeby nie wyświetlał podstawowej zmiennej health tylko jakąś inną. Każdy wróg miałby inną wartość życia. GML draw_healthbar(0,0,100,20,zycie,c_black,c_red,c_green,1,1,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Dzieki ;d EDIT: a jaka jest kolorystyka na klocku? chodzi o to jak przeniesc kolorystyke paska z klocka na kod? Bo z tego Co mi podałeś Cordoba to jakiś brązowy się robi ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi