kt1117 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Jak zrobić oświetlenie w grze w 3d, w GM? Gdy dałem kod: GML light_set_position(bohater.x,bohater.y,c_white) To światło ustawia się gdzieś indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Jak zrobić oświetlenie w grze w 3d, w GM? Gdy dałem kod: GML light_set_position(bohater.x,bohater.y,c_white) To światło ustawia się gdzieś indziej. pierwsze słyszę o takiej funkcji ale ok :3 no chyba że korzystasz z jakiś enginów (to mógłbyś o tym napisać w pierw :3) nie jestem pewny bo światło w gm to dość ciekawa sprawa ale prędzej tymi dwoma funkcjami je zrobisz d3d_light_define_point() d3d_light_enable() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Pisałem ten temat ze szkoły, chodziło o funkcję: d3d_light_define_point(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi