LionX Dagger Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam, głupio się przyznać ale ni jak nie mogę tego rozgryźć. Pobrałem sobie codeblocks-10.05mingw-setup instalka przebiegł bez problemu, tworze nowy projekt c++ i dla testów kompiluje, a tu mi wyskakuj zamiast okna konsoli : "hj - Debug" uses an invalid compiler. Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?! Skipping... wszystkie odpowiedzi na necie wskazują że niby nie ma kompilatora mingw ale jak sprawdzam to co napisali to u mnie wszystko jest O.o Mały wgląd na ustawienia: https://gmclan.org/uploader/634/prr.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintohsaka Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Zainstaluj poprzednią wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a) błędne ustawienia projektu B) niepoprawnie zainstalowany compiler(brak jakiś plików) Na początek spróbuj zresetować ustawienia "Reset defaults" i zrób nowy bazowy projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a) błędne ustawienia projektu B) niepoprawnie zainstalowany compiler(brak jakiś plików) Na początek spróbuj zresetować ustawienia "Reset defaults" i zrób nowy bazowy projekt. Dziwne ale działa :P (szczerze nie zauważyłem tego przycisku wcześniej X.x ) widocznie jakieś błędne opcje z poprzednich reinstalek zostały dzięki :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi