Brox Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam mam pytanie dotyczące paska życia, bo chcę sobie zrobić taki pasek z sprita który ma szerokosć 108px i mam zmienne zycie i maxZycie i jak to zrobić aby szerokość tego paska spadała zgodnie z życiem. Bo mam: draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y,1,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha) I jak zmniejszać te image_xscale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y,hp/maxhp,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brox Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y,hp/maxhp,image_yscale,image_angle,image_blend,image_alpha) ? Nie za bardzo o to mi chodziło, ale dobra udało mi się już to zrobić za pomocą draw_sprite_part :D i dzięki za chęci. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 szerokość tego paska spadała zgodnie z życiem. Nie za bardzo o to mi chodziło, ale dobra udało mi się już to zrobić za pomocą draw_sprite_part :D i dzięki za chęci. To następnym razem sprecyzuj lepiej pytanie :3 btw sam możesz go zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brox Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 A no tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi