Jaklub Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam nowy problem: chcę zrobić pobieranie plików graficznych z internetu na dysk. Próbowałem takim (złym) skryptem: if current_year=2006 then pickdate_year='06' if current_year=2007 then pickdate_year='07' if current_year=2008 then pickdate_year='08' if current_year=2009 then pickdate_year='09' if current_year=2010 then pickdate_year='10' if current_year=2011 then pickdate_year='11' if current_year=2012 then pickdate_year='12' if current_year=2013 then pickdate_year='13' if current_year=2014 then pickdate_year='14' if current_year=2015 then pickdate_year='15' pickdate_month=string(current_month) pickdate_day=string(current_day) if pickdate_month='1' then pickdate_month='01' if pickdate_month='2' then pickdate_month='02' if pickdate_month='3' then pickdate_month='03' if pickdate_month='4' then pickdate_month='04' if pickdate_month='5' then pickdate_month='05' if pickdate_month='6' then pickdate_month='06' if pickdate_month='7' then pickdate_month='07' if pickdate_month='8' then pickdate_month='08' if pickdate_month='9' then pickdate_month='09' if pickdate_day='1' then pickdate_day='01' if pickdate_day='2' then pickdate_day='02' if pickdate_day='3' then pickdate_day='03' if pickdate_day='4' then pickdate_day='04' if pickdate_day='5' then pickdate_day='05' if pickdate_day='6' then pickdate_day='06' if pickdate_day='7' then pickdate_day='07' if pickdate_day='8' then pickdate_day='08' if pickdate_day='9' then pickdate_day='09' yea=pickdate_year mon=pickdate_month day=pickdate_day uau='http://images.ucomics.com/comics/ga/2006/ga'+yea+mon+day+'.gif/' file_copy(uau,working_directory+'gar.gif') global.spr=sprite_add('gar.gif',1,1,0,0,0,0,0) instance_create(0,0,object0) Skrypt ten poprawnie wytycza ścieżkę najnowszego komiksu z Garfieldem (sprawdzałem komendą execute_shell), ale nie może pobrać paska za pomocą polecenia file_copy. Domyślam się, że do tego trzeba DLL-i. Wie ktoś, jak można zrobić pobieranie pliku? :o Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Zobacz przykład RM HTTP. Jest tam to pięknie zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Przepraszam za odświeżanie starego tematu, ale ja nie rozumiem, jak zrobić pobieranie plików za pomocą RM HTTP. I nie uważajcie, że jestem durnym idiotą, tylko pomóżcie! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi