karolo320 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam. Czytałem ten artykuł https://gmclan.org/index.php?czytajart=53 i wszytko mi działa, ok. Ale nie wiem jak dorównać ten inwentarz do viewa :/ Dawidds niby pisał w komentarzach, ale to co napisał mi nie działa, mógłby ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Ale że co? Gdzie ten inwentarz ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tak się śpieszyłem, że zapomniałem tego wpisać :D Ma być np. x=10 y=10 (prawy górny róg jak mniemam) i jak obraz się przewinie za bohaterem, to on ma być cały czas 10,10. W tym pogmatfanym kodzie nie umiem tego zrobić :/ (dlatego, ze jestem poczatkujacy i ogarniam tylko swoje kody) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 to na lewy dolny róg : GML x=view_xview[0]+60; y=view_yview[0]+420; //te dwie instrukcje umiejscawiają radar w dolnym, lewym rogu viewa 0</span></span></span> mi się wydaje, że to będzie coś takiego GML x=view_xwiev[0]+10; y=view+yview[0]+10; Tylko to będzie w viewie0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Na początku inwentarz jest tam gdzie ma być, ale nie podąża za viewem :/ Jakbyś mógł przejrzeć kod tego inwentarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Yyy... Ja tam się na samych inwentarzach nie znam, więc raczej nie. A czy masz ustawiony view0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A czy dajesz ten kod w step? Kopyciak totalnie źle napisał kod GML (step) x=view_xview[0]+10; y=view_yview[0]+10; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 racja, sry. E tam, od razu totalnie źle. Palec mi się obsunął na klawisz obok i jeden znak miałem źle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Ale jednak w żadnej linijce kodu nie było poprawnej funkcji ^^ :lubieto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Sorry, ale żadan kod nie działa :/ Prosiłbym kogoś o przejrzenie artykułu i podanie tego viewa do ktorejs z zmiennych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 generalnie lepiej jest rysować inventory bo jak masz w obiekcie to później nie nadąża za viewem, chociaż w sumie nie wiem co tam jest w tym artykule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi