Makary155 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Mam Ubuntu Netbook Edition 10.04 bootowalnego z pendrive'a. Wszystko super ale nie umiem skonfigurować połączenia z internetem przez komórkę jako modem bluetooth. System wykrywa komórkę, jednakże nie uaktywnia modemu w telefonie. Proszę linuksiarzy o pomoc ;) mam nokię E50, sieć Orange, plan Orange free na karte. Na windzie to połączenie przestało mi działać, więc chciałbym sprawdzić na linuksie. EDIT: Internet działa po kablu. Nie da się jednak tego bezprzewodowo załatwić? Przy oknie jest lepszy zasięg :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zobacz w Network Manager - tam masz różne opcje dotyczące internetu Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie ma tam nic co by sie tyczylo sposobu laczenia - jesli podepne kablem to wykrywa i laczy sie automatycznie. Bez kabla nie widzi nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 No tak, ale w nim ustanawiasz połączenie "komórkowe", wylookaj to Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 No przecież mówię że nie ma ;p ustawiam typ "Mobile Broadband" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi