Hunter Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Przy otwieraniu pliku txt z argumentem innym niż r w funkcji fopen pojawia mi sie błąd(a potrzebuje nadpisac dane): Warning: fopen(maps/file.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client2/web7/web/funkcje.php on line 347 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /var/www/clients/client2/web7/web/funkcje.php on line 348 function UpdateMapBuild($x,$y,$build) { $path = 'maps/'; $file = fopen( $path.'file.txt', 'a'); $data = fread( $file, filesize( $path.'file.txt')); $text= explode( " ", $data ); for ($i=0;$i<=14;$i++) { $b = $i*50; for ($j=0;$j<=14;$j++) { $text2 = explode( "=", $text[$j+$b] ); if ( $text2[0] == $x.','.$y )//sprawdzenie czy jest pole { if ( $text2[1] == '0' )//sprawdzenie czy pole jest puste { print '1'; } } } } } o co tu chodzi? co jest źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Może spróbuj otwierać przez fopen() ale nadpisywać fwrite()? Pewien nie jestem, ale staram się pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunflower Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Jesteś pewien, że masz dobrze ustawionego chmoda? Permission denied brzmi mi tak, jakby nie było dostępu, czyli nie było odpowiednich uprawnień (tj. są do odczytu, ale do zapisu już nie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi