WebCM Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Rozpocząłem projekt gry typu "escape" w DHTML. Zobacz początki > Jakich darmowych programów najlepiej użyć do tworzenia grafiki do takich gier? Ważne, aby wspomagały tworzenie trójwymiarowych obiektów oraz ułatwiały zachowanie perspektywy / horyzontu. Aktualnie używam Gimpa. Ma duże możliwości, jednak prawdopodobnie brakuje mu tego, o czym napisałem powyżej (chyba, że się mylę). Może są odpowiednie wtyczki do niego? Może znacie jakieś porady w internecie? Kolejne pytanie - jaki typ gier wolicie? A. Etapowy - jak MOTAS B. Krótkie, osobne gierki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Jakich darmowych programów najlepiej użyć do tworzenia grafiki do takich gier? Ważne, aby wspomagały tworzenie trójwymiarowych obiektów oraz ułatwiały zachowanie perspektywy / horyzontu. Jak chcesz trójwymiarowe objekty to korzystaj z programu do 3D. W końcu jeden program wszystkiego za ciebie nie zrobi ;p . Musisz albo korzystać z kilku programów, albo jednego się nauczyć dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 najprostszy w obsłudze zapewnie sketchup, bardziej monstrualny blender, dużo programów graficznych jest w Sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Lock Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 WebCM możesz wytłumaczyć dokładniej, na czym polegać będzie rozgrywka w tej grze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Escapy sa swietne. Jak dla mnie rzadza te "krótkie, osobne gierki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebCM Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Ściągnąłem Google SketchUp. Program fajny, jednak prawdopodobnie brakuje mu wygładzania krawędzi. Zdecyduję jeszcze, co zrobię. Poszukam jeszcze rozszerzeń do Gimpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Nie znam się na Google (S)ketchup, ale zazwyczaj w programach do modelowania jest coś takiego jak ustawienia renderowania, tam ustawiasz antyaliasing jaki chcesz i dajesz renderowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 skeczap to program zrobiony na potrzeby google, dopiero teraz trafił do obiegu w Sieci, dlatego wiele mu brakuje.. to wciąż beta, jak utrzymują jego twórcy, choć wersja wskazuje na co innego (6.xxx xD). a Ty kacp lock nie pisz więcej, bo ta sygnaturka pozostawia ogromne wrażenie niedosytu, niepełności :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 a Ty kacp lock nie pisz więcej, bo ta sygnaturka pozostawia ogromne wrażenie niedosytu, niepełności biggrin.gif Nie marudź, miło jest popatrzeć na taką kształtną sygnaturkę xD . AAa! Ta sygnatura obraża moje uczucia religijne!!11!one xD Mamri, ty, gadu gadu, na temata. Ok? ;P Tymon nie lubisz klocków lego Tymciu? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebCM Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 W Gimpie bardzo dużo narzędzi poukrywanych jest w filtrach. Ostatnio przeczytałem ten artykuł. Za pomocą narzędzia "Odwzorowanie na obiekt" można np. utworzyć gotowy komputer, szafkę..., tworząc warstwy widocznych ścian na płaszczyźnie. Minusem jest szybkość (odświeżenie podglądu lub wygenerowanie prostopadłościanu trwa kilka sekund). Pozostaję w Gimpie - muszę go tylko lepiej poznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi