Lollus Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam. Mam zrobić programik w Delphi, który wczyta tekst z pliku i potem tam się nim pobawi. Nigdy nie uczyłem się Delphi, dlatego mam pytanko. Przy wczytywaniu tekstu while not eof(F)do begin Readln(F, Str); Memo1.Text := Memo1.Text+Str; end; Robi się straszny bałagan. Co trzeba wpisać pomiędzy Memo1.Text+ a Str; aby pojawił się odstęp między linijkami (Enter) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 #13 + #10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 \n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 \nChyba języki Ci się pomyliły. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 ASCII kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Delphi kolego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 No wjem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 while not eof(F)do begin Readln(F, Str); Memo1.lines.add(str); end; bądź jak mówi Tymon ("mój" sposób sam dodaje to #13#10) while not eof(F)do begin Readln(F, Str); Memo1.lines.text := memo1.lines.text + str + #13#10; end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Ponoć niedawno miał odbyć się zjazd programistów Delphi. Niestety nic z tego nie wyszło. Jeden z nich zachorował. Drugi powiedział że sam jechać nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi