neros Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam, mam mały problem. Ile to ja się już nasiedziałem i nakombinowałem z AI wroga w gierce. Nie będę wstawiał swoich wypocin, ale mam prośbę. Czy ktoś by mógł mi napisać właśnie takie AI: Idzie gość w stronę Hero, i strzela. Bez żadnych spritów itp tylko szkielet czegoś takiego a ja sobie już rozpracuje. Strzela w kierunku Hero, jeśli Hero jest np nad nim(skacze) to strzela w górę. Tak samo ręka gostka jest skierowana tam, gdzie strzela. Napisane chaotycznie(troche)... Jeśli skrypt będzie działał, postawię creditsy. PS: Gierka to platformówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 specjalnie ci zrobiłem przykład :) masz https://gmclan.org/up5459_4_przyk_adzik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 GML (Step) move_towards_point(gracz.x,y,speed) if point_distance(x.gracz,y.gracz)<40 { poc=instance_create(x,y,pocisk) kat=point_direction(gracz.x,gracz.y) poc.direction=kat reka.image_angle=kat } E:Za wolno pisałem, proszę o usunięcie posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 O to chodziło pamparampa, dzięx ;d Dopiszę cię w pomocy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi