Elevator Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mam 2 pytanka: 1. Czemu ten kod się zacina? GML if speed=0 then if keyboard_check(vk_control) then if silnik=false then silnik=true else if silnik=true then silnik=false Tzn. przeważnie musze kliknąć Ctrl 2-3 razy, żeby wyłączyć/włączyć silnik. 2. Jak zrobić płynną kolizję samochodu ze ścianą? Żeby przy kolizji samochód się "ześlizgnął" po ścianie i jechał dalej? Coś jak w NFS'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 1. GML if speed=0 then if keyboard_check_pressed(vk_control) then if silnik=false then silnik=true else if silnik=true then silnik=false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 2. Kolizja ze ścianą: GML speed -= 0.01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 wtf? przy kolizji ze ścianą samochód zmniejszy prędkość o jedną setną i przez tą ściane dalej przejedzie?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 :thumbsup: , teraz jest jak powinno. Jednak ta kolizja nie jest taka płynna, może da się to zrobić płynniej? @Edit Alternative, właśnie dlatego ustawiłem ścianie solid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 chyba źle odebrałem to "ześlizgnięcie". myślałem że np przywalisz pod ukos w ściane samochodem, to ma cie obrócić wzdłuż ściany i troche predkosc zmniejszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Dobrze myślałeś :3. @Edit Ale nie chciałem wybrzydzać :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi