Roki Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dlaczego nie mogę na viście włączyć buforowania zapisu na dysku? Klikam prawym na dysk -> sprzęt, wybieram dysk -> właściwości -> zasady -> zaznaczam tam buforowanie zapisu i daje Ok. Potem, jak wchodze jeszcze raz, patrze, a tu wszystko odznaczone ;/ Jak mogę to włączyć? P.s. dodam też, że próbowałem przez menedżer sprzętu włączać to buforowanie, dało ten sam efekt ;/ Mam konto admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 a jak zamiast OK klikniesz Zastosuj to też znika, czy zostaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Nie ma zastosuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie będe zakładał nowego tematu, napisze w tym. Mój dysk ma zablokowaną możliwość zmiany buforowania zapisu, a przynajmniej tak wyszukałem w google. Jest jakakolwiek możliwość zdjęcia tego "lock'a", albo włączenia tej opcji z poziomu BIOS'u, czy coś takiego? Zależy mi, mam słaby procek, a widziałem wykresy z włączonym buforowaniem i wyłączonym. Dysk chodził szybciej, a do tego zużycie CPU spadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi