Dragon Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 No więc tak. Jest komputer w salonie podłączony przez router do internetu. W moim pokoju znajduje się drugi komputer który ma kartę bezprzewodową z antenką przez który łączy się z routerem. Krótko mówiąc chcę przesłać plik z mojego komputera na komputer matka (w salonie xD). Plik ma 7,5 GB, od razu mówię że nagranie na płytę dvd/pendrive odpada, czy jest jakiś sposób aby przy pomocy routera przesłać ten plik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Skompresuj i wyślij, musisz stworzyć jakieś połączenie FTP https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=25213 Fervi PS. Oj, długo się będzie wysyłać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A nie moga jakoś tego przy pomocy LAN wysłać? Takie coś jakby kopiuj wklej tylko że na drugi komputer z mojego. PS. Wiem że będzie długo wysyłać :D. EDIT Dodam, że ten plik jest skompresowany do rar... I ma 7,5 GB :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jak masz dwa komputery podłączone do routera, to mógłbyś ustawić udostępnianie w sieci danego pliku (prawy przycisk na nim i właściwości, gdzieś tam to jest), a potem na drugim kompie wejść w Moje Miejsca Sieciowe, znaleźć tam drugi komputer i ściągnąć ten plik. Swoją drogą, wydaje mi się, czy był już dziś identyczny temat w Valhalli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 To już nikt nie pisze własnych programów do wymiany plików między komputerami? Ou. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Może piszą, ale po co? Skoro chyba wszystkie nowe systemy mają to "wbudowane" w siebie? Nawet taki Windows ma, więc o czymś to świadczy Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Windows ma out-of-the-box, a Linux nie :D:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Windows ma out-of-the-box, a Linux nie :D:D:D:D:D:D za mało "xd" w tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi