Skocz do zawartości

[Flash] Stałe wykonywanie funkcji

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Napisałem sobie we flashu własnego NYXa do telefonu LG KU990i. NYX to jest całe menu i to wszystko co widać na pulpicie. No ale on był zbyt FPSożerny, więc wyciachałem kawałek kodu z tego nyxa i zrobiłem tylko ładowanie tapety. Zrobiłem to z takim zamiarem, że bez tego motywy chodzą nieziemsko szybko, co przy normalnym nyxie nie jest możliwe. No i wszystko git, testując na komputerze motyw załaduje się i nic się nie restartuje, ogólnie tak jak powinno być. Ale po wrzuceniu do telefonu, jak motyw się załaduje, a ja nic nie będę wciskał na ekranie to motyw ładuje się od nowa, tak jakby się od nowa funkcja wykonała. Ale jak coś klikam lub stale dotykam ekranu z króciutkimi przerwami, to motyw się nie restartuje. Jak puszczę na dłuższą chwilę - od nowa, restart.

Kod wygląda tak:

function LoadTheme() {
     this.createEmptyMovieClip("wallpaper", 0);
     var wall = this["wallpaper"];
     wall._x = wall._y = 0;
     wall.loadMovie("Android.swf");
}
LoadTheme();
stop();

Ze zmianą wyglądał tak samo, tyle że był wykonywany w następnej klatce, a tutaj wszystko w jednej jest.

Ktoś wie może, czemu to się wykonuje od nowa?

Motyw się ładuje, bo póki jest krótkotrwały dotyk to mogę korzystać z niego. Tyle, że sprawa wygląda tak. Przy jakiejś zmianie (nie wiem jakiej, ale soft to tak odbiera) NYX ładuje się od nowa. I odświeża chyba też, czyli znów od nowa. A nie wiem jak mam zrobić, żeby po załadowaniu tego filmu (motywu) NYX już nie miał na niego wpływu.

E: Może to być spowodowane tym, że na starcie jest jakaś tam informacja do softa przekazana oraz nieraz później też przesyła, co jest akurat aktywne (dialpadSta)? Raz jest menu, raz inaczej.