alwin Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A więc jesteś zaawansowany w tworzeniu gier we flashu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 A więc jesteś zaawansowany w tworzeniu gier we flashu? Skąd to wywnioskowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Pewnie z poziomu ostrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Anty wniosek prosty- najpierw piszesz że flash jest dla noobów. Marmot odpowiada- Nie potrafię za nic zrozumieć, co jest Twoim zdaniem nooberskiego we Flashu. Każdy tworzy w tym, w czym mu jest wygodniej i tyle. A nie liczy się sposób tworzenia, tylko jego wynik. Jako dawny twórca serwisu poświęconego recenzjom gier (i to gier indie!), powinieneś takie rzeczy wiedzieć. odpowiadasz- @Marmot: jak gram w coś to nie ma dla mnie znaczenia w czym to zrobili. Kiedy coś robię (JA) już ma A więc musiałeś coś robić we flashu jeżeli piszesz że jest dla noobów a nie ma dla Ciebie znaczenia w czym jest zrobiona gra gdy grasz, a gdy robisz już ma. Więc coś robiłeś i dlatego uznałeś Flasha 'że dla noobów'? B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Anty wniosek prosty- najpierw piszesz że flash jest dla noobów. Marmot odpowiada- odpowiadasz- A więc musiałeś coś robić we flashu jeżeli piszesz że jest dla noobów a nie ma dla Ciebie znaczenia w czym jest zrobiona gra gdy grasz, a gdy robisz już ma. Więc coś robiłeś i dlatego uznałeś Flasha 'że dla noobów'? B) Nadal nie widzę powiązania, jeśli nie robiłem nigdy w czymś co wiem, że jest dużo prostsze od c++ to nie mogę uważac, że wolę robic w cpp? W ogóle nie przedstawiam żadnych argumentów na nuberstwo flasha więc nie traktujcie tego jako dyskusji na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 To nie sądzisz, że to tym bardziej jest bez sensu, że ciągle tak gadasz, a nie uargumentowujesz tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Marmot nie denerwuj mojego chłopca do bicia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 To nie sądzisz, że to tym bardziej jest bez sensu, że ciągle tak gadasz, a nie uargumentowujesz tego? Nie zależy mi żebyście uwierzyli, bo jakieś Jakluby by mnie dręczyły kiedy starałbym się uargumentowac moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 To po co w ogóle zacząłeś ten temat, skoro nie wchodzisz w dyskusję z argumentami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 To po co w ogóle zacząłeś ten temat, skoro nie wchodzisz w dyskusję z argumentami? Przez to nikomu się nie chce ściągać normalnych rozbudowanych gierek, czyli inaczej mówiąc zabierają nam rynek this ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nie widzę powiązania miedzy cytatami. I pewnie nie ja jedyny. Na pytanie czemu nie argumentujesz obecnego stanowiska na temat "fla$ż jezd dla nuupów" odpowiadasz argumentem na "dlaczego flasha nie lubisz". Nieważne co powiesz nie zmienisz faktu, że przejechałeś się na własnych słowach. @ciekawostka We got some new members in our team: programista - musician Shil - 2D artist Kofel - php programmer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Bo chodzi o to, że gry bez obowiązku pobierania ich na dysk tylko puszczeniu sobie w przeglądarce wypierają rynek indie nie wiem jak nazwać, 'instalacyjnych' gier GŁÓWNIE z powodu wygody gracza. Bo po co ściągać coś, co i tak zaraz się usunie. --------------- magiczna linia powrotu do tematu i zejdźcie z dAntego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 @IamVater: bo nie taki był oryginalny temat, i cóż to za ciekawostka, co w niej ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nie zależy mi żebyście uwierzyli, bo jakieś Jakluby by mnie dręczyły kiedy starałbym się uargumentowac moje zdanie. na pewno by cię nie dręczyły, gdybyś choć trochę starał się pisać z sensem. to TY musisz dostosować się do "rynku", nie "rynek" do ciebie. skoro tak ci to przeszkadza, że zabierają ci graczy, to rób we flashu, a nie robisz harmider. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Bo chodzi o to, że gry bez obowiązku pobierania ich na dysk tylko puszczeniu sobie w przeglądarce wypierają rynek indie nie wiem jak nazwać, 'instalacyjnych' gier GŁÓWNIE z powodu wygody gracza. Bo po co ściągać coś, co i tak zaraz się usunie. No i dobrze, przynajmniej niezależni twórcy muszą włożyć więcej wysiłku, żeby zrobić coś co będzie opłacało się ściągnąć i zainstalować, a nie coś w co mógłbym równie dobrze szybko pograć na jakimś kongregate przez parę minut. Inna sprawa, że mógłbyś w końcu uargumentować swoją wypowiedź, że robienie gier we flashu jest dla noobów. Bo rzuciłeś straszliwą głupotę, której nawet nie potrafisz poprzeć argumentami, a do tego wszystkiego, nie chcesz się wyprzeć tych słów :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Cześć marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 No i dobrze, przynajmniej niezależni twórcy muszą włożyć więcej wysiłku, żeby zrobić coś co będzie opłacało się ściągnąć i zainstalować, a nie coś w co mógłbym równie dobrze szybko pograć na jakimś kongregate przez parę minut. Inna sprawa, że mógłbyś w końcu uargumentować swoją wypowiedź, że robienie gier we flashu jest dla noobów. Bo rzuciłeś straszliwą głupotę, której nawet nie potrafisz poprzeć argumentami, a do tego wszystkiego, nie chcesz się wyprzeć tych słów :-) . To nie głupota i nie będę się tego wypierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 dlaczego flash jest dla noobów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Flash - darmowe gierki Inne języki - płatne gierki Koniec i kropka. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 To nie głupota i nie będę się tego wypierał. To uargumentuj, czemu tak uważasz, bo jak na razie to gadasz jak krzykliwy dzieciak, który powtarza coś za innymi i nie umie samemu tego wyjaśnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Flash - darmowe gierki Inne języki - płatne gierki Koniec i kropka. Fervi na tej zasadzie to i na pingwinie by trzeba było bulić za granie, dlatego cię poprawię: Flash - gierki/gry Inne języki - gry/gierki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Tzn. taki jest mój schemat Za gry na Pingwinku też się buli i są sklepy (i to ******** więcej wołają niż za wersje Wingrozowe) Konkretnie Gry Indie są spoko, ale jeśli można zrobić je we Flashu - może to i lepiej? A komercyjne się kupuje i instaluje, bo we Flashu troszkę ciężko, bo Piractwo by było 10x większe :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 @UP: Sądzę, że to jest właśnie zaleta flasha. Nikt ci nie podpi*rdoli tego nad czym ciężko pracowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 @UP: Sądzę, że to jest właśnie zaleta flasha. Nikt ci nie podpi*rdoli tego nad czym ciężko pracowałeś. a nie można czasem "zdekompilować" pliku swf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Właśnie nie, bo plik we Flashu zassiesz na dysk i masz (potem możesz ew. dekompilować, ale przed tym się nie zabiezpieczysz). A kupując grę - masz na płycie. Tylko Flash nie ma chyba mechanizmów sprawdzania legalności oprogramowania :P Chociaż sądzę, że Flash upada, przez HTML5 (nie mówię, że gry pójdą [bo nie wiem], ale Youtube chodzi :D) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 To uargumentuj, czemu tak uważasz, bo jak na razie to gadasz jak krzykliwy dzieciak, który powtarza coś za innymi i nie umie samemu tego wyjaśnić. Masz mnie, powtarzam po was jak ten nob :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 domyślam się, że na gamedevie, będąc modem, nie grasz głupa dlatego po prostu wyjdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 domyślam się, że na gamedevie, będąc modem, nie grasz głupa dlatego po prostu wyjdź. No nie gram, czemu miałbym? Co do flashowych gierek, to po prostu prywatne zdanie i nie mam żadnych korzyści w przekonaniu was do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 No nie gram, czemu miałbym? Co do flashowych gierek, to po prostu prywatne zdanie i nie mam żadnych korzyści w przekonaniu was do niego. dobrze, flashówki flashówkami, ale dlaczego uważasz, że flash jest dla noobów? bo tu już nie chodzi o jakość gier robionych we flashu, ale o tą tę głupią tezę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Chociaż sądzę, że Flash upada, przez HTML5 (nie mówię, że gry pójdą [bo nie wiem], ale Youtube chodzi :D) Fervi Mam nadzieję że to żart? Jaklub dobrze prawi, nic osobiście nie mam do Ciebie Anty, ale swoimi słowami obraziłeś mnie.. dotknęły mnie osobiście ponieważ był okres kiedy programowałem gierki we flashu(programowałem, nie układałem z klocków). Dlaczego więc Twoim zdaniem jestem noobem? w ogóle wytłumacz mi co to znaczy bo nie rozumiem teraz kim jestem. Wcześniej gdzieś powiedziałeś że wszysko co jest łatwiejsze od C++ jest noobskie(ale cyctatu na to nie mam więc nie jestem na 100% pewny tego stwierdzenia). Wiesz co myślę? że zaczęłaś naukę c++ / i czujesz się zbyt pewny, wręcz gardzisz innymi językami czy programami do robienia gier(gm tez jest dla noobów według Ciebie) A powiem Ci że AS 3.0 także jest zorientowany obiektowo i wcale łatwiejszy od c++ nie jest. To po prostu inne bajki. Poczytaj- http://en.wikipedia.org/wiki/ActionScript I zachęcam Cię do pobrania wersji trial, chociaż coś spróbuj wyskrobać, następnie wróć i napisz że flash jest dla niobów- jeżeli będziesz umiał to uargumentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi