Easeful Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy to normalne, żeby nauczycielka od chemii nie wiedziała jak się robi wodę destylowaną? Dużo grzebie w Powder Toy'u i zauważyłem że jeżeli woda wyparuje i spowrotem się skropli to jest już destylowana, potem sobie tak myślę na lekcji czy to się zgadza - pamiętam, jak kiedyś słoną wodę zostawiłem to sól została, woda odparowała czyli sama woda wyparowuje, a woda bez soli mineralnych czy takich zwykłych prądu nie przewodzi więc to już jest woda destylowana. No i tak sobie wydedukowałem więc na lekcji (o wodzie) zgłaszam się i pytam pani jak się robi wodę destylowaną (bo akurat była o niej mowa), czy to polega na wyparowaniu wody i skropleniu? A ona mi na to: wiesz.. sama nie wiem, ale to raczej nie polega na wyparowaniu, tylko ta woda musi przez dużo filtrów przejść jakiś i wtedy się oczyszcza. W domu tacie to powiedziałem to się zaśmiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy to normalne, żeby nauczycielka od chemii nie wiedziała jak się robi wodę destylowaną? Dużo grzebie w Powder Toy'u i zauważyłem że jeżeli woda wyparuje i spowrotem się skropli to jest już destylowana, potem sobie tak myślę na lekcji czy to się zgadza - pamiętam, jak kiedyś słoną wodę zostawiłem to sól została, woda odparowała czyli sama woda wyparowuje, a woda bez soli mineralnych czy takich zwykłych prądu nie przewodzi więc to już jest woda destylowana. No i tak sobie wydedukowałem więc na lekcji (o wodzie) zgłaszam się i pytam pani jak się robi wodę destylowaną (bo akurat była o niej mowa), czy to polega na wyparowaniu wody i skropleniu? A ona mi na to: wiesz.. sama nie wiem, ale to raczej nie polega na wyparowaniu, tylko ta woda musi przez dużo filtrów przejść jakiś i wtedy się oczyszcza. W domu tacie to powiedziałem to się zaśmiał. Tak, masz paranoję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy to normalne, żeby nauczycielka od chemii nie wiedziała jak się robi wodę destylowaną? Dużo grzebie w Powder Toy'u i zauważyłem że jeżeli woda wyparuje i spowrotem się skropli to jest już destylowana, potem sobie tak myślę na lekcji czy to się zgadza - pamiętam, jak kiedyś słoną wodę zostawiłem to sól została, woda odparowała czyli sama woda wyparowuje, a woda bez soli mineralnych czy takich zwykłych prądu nie przewodzi więc to już jest woda destylowana. No i tak sobie wydedukowałem więc na lekcji (o wodzie) zgłaszam się i pytam pani jak się robi wodę destylowaną (bo akurat była o niej mowa), czy to polega na wyparowaniu wody i skropleniu? A ona mi na to: wiesz.. sama nie wiem, ale to raczej nie polega na wyparowaniu, tylko ta woda musi przez dużo filtrów przejść jakiś i wtedy się oczyszcza. W domu tacie to powiedziałem to się zaśmiał. Jak opowiedziałem to moim starszym, to też się zaśmiali. :twisted: A tak szczerze to masz "######stą" nauczycielkę. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy to normalne, żeby nauczycielka od chemii nie wiedziała jak się robi wodę destylowaną? Dużo grzebie w Powder Toy'u i zauważyłem że jeżeli woda wyparuje i spowrotem się skropli to jest już destylowana, potem sobie tak myślę na lekcji czy to się zgadza - pamiętam, jak kiedyś słoną wodę zostawiłem to sól została, woda odparowała czyli sama woda wyparowuje, a woda bez soli mineralnych czy takich zwykłych prądu nie przewodzi więc to już jest woda destylowana. No i tak sobie wydedukowałem więc na lekcji (o wodzie) zgłaszam się i pytam pani jak się robi wodę destylowaną (bo akurat była o niej mowa), czy to polega na wyparowaniu wody i skropleniu? A ona mi na to: wiesz.. sama nie wiem, ale to raczej nie polega na wyparowaniu, tylko ta woda musi przez dużo filtrów przejść jakiś i wtedy się oczyszcza. W domu tacie to powiedziałem to się zaśmiał. Masz rację, woda destylowana jest to woda odparowana i skroplona z powrotem inne składniki zostają na dnie zbiornika/zlewki itp. p.s. masz nauczycielkę do niczego skoro podstaw nie zna.... ...to co tu mówić o porządnej lekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Destylacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie wiem co robi w szkole ta nauczycielka, ale wiem że musiała przekupić magistra na studiach by zdać i móc nauczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 @UP: Chyba "nauczać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi