Hugo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zrobiłem Grę, a w niej jest takie okno z życiem i punktami, niżej przedstawiam linki na których zobaczysz mój problem: Zdięcie Pierwsze Zdięcie Drugie W Zdięciu Pierwszym widać że okno z życiem i punktami stoi w miejscu ale w Zdięciu Drugim widać że gdy się ruszam okno zostaje w Miejscu. :unsure: Co mam zrobić? Prosze pomóżcie mi, napiszcie mi skrypty i gdzie je mam wkleić, lub poprostu zróbcie Projekt i go zalinkujcie a ja już sobie wtedy poradze. Mam nadzieję że mi pomożecie. :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 To okno to obiekt czy tło? Jeśli obiekt to poprostu ustaw abo okno poruszało sie za postacią (dokładniej: w obiekcie okna w STEP daj skrypt OBIEKT_OKNO.x=OBIEKT_POSTAC.x-0; i to samo z Y, oczywiścuie zamiast zera możesz wpisać inną liczbę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Chodzi tu objekt,objekt nazywa sie:"zycia", prosilbym cie o caly kod bo mi to nie wychodzi. Robie tak: W objekcie "zycia" daje Properties -> Add Event -> Step -> Step . W Step daje Nowy Kod i wklejam takei coś: zycia.x=postac_w_gore.x-0; zycia.x=postac_w_gore.y-404; I dalej jest to samo. Oco chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Dlaczego POSTAC_W_GORE? Czy ty masz 4 obiekty postaci chodzące w różych 4 kierunkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tak, mam w czterech różnych kierunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi