Mentoss Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Gdzie można znaleźć, na jakiej partycji znajduje się system, albo np. pełną ścieżkę documents and settings, czy pulpitu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Wchodzisz do pierwszej lepszej partycji jak będzie w niej folder WINDOWS to tam jest zainstalowany Windows :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 :frusty: a z poziomu Gm-a jak wykryć partycję windowsa ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 3x cofnąć się wstecz od pulpitu? Edit głupie rozwiązanie nie pomyślałem. Można usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 %systemroot% albo %root% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 How to use it... Nie działa jako zmienna... jak się tego używa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 %userprofile%\desktop\ tak masz do pulpitu danego użytkownika, tak samo możesz też do documents and settings itp się dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Użyj funkcji environment_get_variable przekazując nazwę jednej z zmiennych środowiskowych: http://en.wikipedia.org/wiki/Environment_v...crosoft_Windows (bez procentów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Ok, WRÓĆ! Z GM-a jak uzyskać tą ścieżkę, żeby na przykład kopiowało do <partycja systemu>:\WINDOWS\system32\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ... GML var pathSystem32; pathSystem32 = environment_get_variable( "WINDIR" ) + "\system32"; file_copy( "X:\Jakiś\Plik.omg", pathSystem32 + "\Plik.omg" ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 To jeszcze się pochwal, po co kopiować _grę_ do katalogu z Windowsem :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Bo tak jest fajnie... Robię program, który wywali moją siostrę z kompa... chcę to zrobić tak, żeby mama nie mogła go znaleźć, ani usunąć... :D w system32 nie będzie grzebała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Bo tak jest fajnie... Robię program, który wywali moją siostrę z kompa... chcę to zrobić tak, żeby mama nie mogła go znaleźć, ani usunąć... :D w system32 nie będzie grzebała. Możesz mi zdradzić rąbka tajemnicy jak chcesz go zrobić? Kiedyś próbowałem zrobić coś podobnego na mojego brata ale nic mi nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Przecież to proste jak zakręt: 1.Robisz w C++ plik: int main() { system(shutdown -s -t 99 -c wyskakuj z przed kompa!) getch() } 2.Kopiujesz do windowsa EDIT:Zapomniałem zamknąć nawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 int main() { system(shutdown -s -t 99 -c wyskakuj z przed kompa!) getch() } [...] EDIT:Zapomniałem zamknąć nawias ...i dodać średniki, quote i inne takie. Prościej użyć bata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 @wyżej dawno nie pisałem w C++, a co do bat.'ów to nie raz wywołują alerty w anty-wirach i wtedy łatwo je usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ok dzięki. Znałem to polecenie, ale nie wiedziałem jak go użyć. Teraz już wiem. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi