TheMarcQ Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 mam: echo file_get_contents('plik.txt' ) a w nim: <tytul>Marcel Cerdan</tytul> <data>12-12-2012</data><br/> <tresc>Marcellin "Marcel" Cerdan (ur. 22 lipca 1916, zm. 28 października 1949) − francuski bokser, zawodowy mistrz Francji i Europy w wadze półśredniej i średniej, a także mistrz świata w wadze średniej (1948-49). Uznawany za najwybitniejszego francuskiego pięściarza i jednego z najlepszych zawodników wagi średniej w historii. </tresc> jak przyciac tekst pomiedzy <tresc> i </tresc>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Spróbuj użyć curla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 jak zwykle spróbuj użyć czegoś o czym nie słyszałem nigdy w życiu tak wogole czy można to zrobić za pomocą explode? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 http://php.net/manual/en/function.preg-match.php To może to? Ja kiedyś pobierałem strone curlem, a potem preg_match() szukałem odpowiednich danych :) Spróbuj :P @EDIT: Ty pobierasz strone file_get_contents() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 nie wiem jak preg_match może mi pomóc jak zwraca mi 0 lub 1 a nie string :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 To nie wiem czemu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 dobra, już mi się udało z explode, ale dzięki za fatygę :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 $buffer = array(); preg_match( "#<tresc>(.*?)</tresc>#si", file_get_contents('lol.txt'), $buffer ); echo $buffer[1]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi