Lollus Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam. Mam problem z baterią w laptopie. Mianowicie po odłączeniu zasilacza komputer nawet przy naładowanej baterii wykazuje, że jest pusta. Wiem, że instnieje coś takiego, jak skrócenie pojemności baterii ale jest możliwe, że tak z dnia na dzień skraca się do zera? Czy może to jakiś błąd programowy, bo komputer na baterii włącza się bez problemu, przy załadowaniu systemu wykazuje jej brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 A ile czasu pracuje na tej 'pustej' baterii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Po odłączeniu zasilacza pojawia się komunikat o wyczerpanej baterii i działa jakąś minute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Pewnie bateria stara, kup nową. Ew. słyszałem taki sposób, że jak sie wsadzi baterie do zamrażalnika na pare godzin, to działa potem dłużej. Ale obawiam się że to może nie zadziałać. No cóż, ale można spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 @IAmTheLaw Oglądałem Galileo o telefonach komórkowych i mówili, by nie kłaść ich przy przedmiotach posiadających Gorącą lub Zimną temperaturę, bo podobno bateria nieodwracalnie "skraca swój czas" (coś tam się "ścina"? i przez to mniej prądu się ładuje do akumulatora i mniej wytrzymuje) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Przecież to o tym zamrażalniku było w Galileo :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Podobno zawija się w papier(żeby bat. nie zawilgła) i potem do zamrażalnika. Jak się już tak zamrozi, nie wiem z 3-5 godzin, to się musi "roztopić" w temp. pokojowej. W zależności od typu baterii będzie działać o ileś tam procent dłużej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 O tym mówie, a skoro jego bateria jest juz praktycznie zużyta to co mu szkodzi spróbować, jeśli działa to sam bym zastosował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi