Axlii Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Cześć wszystkim, próbowałem napisać biblioteke do Gm i niby coś wyszło. Mój kod funkcji na okienko GML exportdll double messagebox( char* text , char* title , int* button , int* icon ) { MessageBox(NULL, (LPCSTR) text, title , button | icon); return 1; } no i ... Nie działa GML (LPCSTR) text, title , button | icon); myślę że trzeba coś dać w stylu GML (LPCSTR) text, title , (COŚTAM) button | icon); tylko właśnie nie wiem co jeśli to nie o to chodzi to neeeed help :) Pozdrawiam Axlii! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 A jaki błąd wywala? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 GML D:\dll\sourcecode\dllmain.cpp In function `double messagebox(char*, char*, int*, int*)': 9 D:\dll\sourcecode\dllmain.cpp invalid operands of types `CHAR*' and `int*' to binary `operator|' D:\dll\Makefile.win [Build Error] [sourcecode/dllmain.o] Error 1 wspomne że korzystam z DEV C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Mała uwaga. Dev c++ nie jest już wspierany. Dla wygody pracy przerzuć się na visual lub cb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 button | icon czwarty parametr określający flagi messageboxa (przyciski i ikony) nie mogą być cstringiem tylko wartościami typu int! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ja pisze w VC :P Ale znalazłem takie coś: MessageBox(NULL, "Bla Bla", "Fatal Error", MB_ICONEXCLAMATION | MB_YESNO | MB_SYSTEMMODAL); Może pomoże? @EDIT:Nie było posta wyżej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 5 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 No dobra nie może być Cstring ale to co zrobić ;D dałem takie coś GML (INT) button | icon); kompiluje sie ale w gm jakieś dziwne okno daje i bez względu na to jakie tam dam te cyfry to nie zmienia sie ikona ani nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 użyj flag (wartości hexadecymalnych) danych identyfikatorów. nie rozumiesz jakieparametry przyjmuje messagebox. Odsyłam tutaj do pełnego opisu: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms...28VS.85%29.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Nie wiem czy to zadziała ale użyj: MessageBoxA(...) albo MessageBoxW(...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi