Alternative Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jak to było z tymi powłokami elektronowymi w modelu planetarnym atomu? E 33/16 Liczba protonów: liczba atomowa, czyli 16 Liczba elektronów: up, czyli też 16 Liczba neutronów: 33(to jest masa?)-16=17 I teraz skąd wziąć liczbę powłok, i ile na każdej powłoce ma być? E: pani nam pokazywała że są K L M. w K (pierwszej powłoce) są 2 elektrony, potem w L jest 8 elektronów, a w M chyba w zależności czy to metal czy niemetal to 2 albo 8 chyba tak ale nie jestem pewien, wie ktoś czy to tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 4 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jak to było z tymi powłokami elektronowymi w modelu planetarnym atomu? E 33/16 Liczba protonów: liczba atomowa, czyli 16 Liczba elektronów: up, czyli też 16 Liczba neutronów: 33(to jest masa?)-16=17 I teraz skąd wziąć liczbę powłok, i ile na każdej powłoce ma być? E: pani nam pokazywała że są K L M. w K (pierwszej powłoce) są 2 elektrony, potem w L jest 8 elektronów, a w M chyba w zależności czy to metal czy niemetal to 2 albo 8 chyba tak ale nie jestem pewien, wie ktoś czy to tak jest? Otwórz książkę od chemii, albo spytaj się kolegi (o ile masz jakichś w ogóle), to jest forum o robieniu gier, a nie problemach z nauką (a ty o niczym innym nie piszesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 ksiązkę powtarzam po raz n'ty sprzedałem a jeszcze robimy materiał z 1klasy, moi koledzy w ogóle tego nie rozumieją, a na innych forach nie chce mi sie rejestrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 4 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 A co cie skłoniło do zarejestrowania się tutaj? Znalazłeś link do gmclanu pod hasłem "Problemy z nauką"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi1er Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Mam nadzieję, że to Ci pomoże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 www.demotywatory.pl nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi1er Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 nie Głupie pytanie - głupia odpowiedź. Poziom tematu starałem się zachować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) Dowiedziałem się. Numer okresu - Ilość powłok Numer grupy - Ilość elektronów w powłoce walencyjnej Pierwsza powłoka - 2, druga - 8, trzecia - do 16 itd Ale wy wolicie wklejać żałosne obrazki zamiast to po prostu napisać. Edytowane 4 Października 2010 przez Mimek Od zadań domowych są inne serwisy, nie GMClan. Userzy wyżej dobrze napisali, choć użyli nadwyraz dziwnej formy, nie oburzaj się więc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi