szpaq99 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Mógłby mi ktoś z majzy zrobić takie zadanke, bo mnie w szkole nie było i nic nie kumam W trójkącie ostrokątnym, kąt alfa jest większy od kąta beta o 20 stopni, a kąt gamma jest o 10 stopni mniejszy od kąta alfa i oblicz miary tych kątów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 alfa+beta+gamma=180 alfa+(alfa+20)+(alfa-10)=180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 alfa+beta+gamma=180 alfa+(alfa-20)+(alfa-10)=180 fixed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Mógłby mi ktoś z majzy zrobić takie zadanke, bo mnie w szkole nie było i nic nie kumam W trójkącie ostrokątnym, kąt alfa jest większy od kąta beta o 20 stopni, a kąt gamma jest o 10 stopni mniejszy od kąta alfa i oblicz miary tych kątów. Zamiast całe dnie przesiadywać na GMC to do szkoły , a nie ... Kolejny który szuka frajerów na forum . O ile się nie mylę to nie dosyć, że jesteś słaby z geometrii to i pisać nie potrafisz : o " majza " ; "zadanke" ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 alfa+beta+gamma=180 alfa+(alfa-20)+(alfa-10)=180 fixed. fixed, co? bo twój wzorek jest zły :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 szpaku, ti weś sje nje kompromisuj, bo to jeno wstyt na cało polskje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ej, bo się obrazimy :( Ed: Khę? kąt alfa jest większy od kąta beta o 20 stopni alfa + (alfa+20) +(alfa-10)=180 alfa ----- beta ---gamma alfa+20 > alpha beta > alpha. Tam ma być minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 No sorka człowiek też się może pomylić, ludziska dzięki już wszystko kumam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi