Piedro Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Czy dałoby radę zrobić, że jak przytrzymam klawisz skoku [Z] to skaczę wyżej?? (sam do tego dotrzeć nie mogę :.(( używam engine-u z tąd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Zrób zmienną odpowiadającą za skok i ją po prostu zwiększaj, nie prostszego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A oto i kod: GML (create) skok=0; GML (step) if (keyboard_check(vk_space)) { skok+=0.5; } else if (keyboard_check_releasede(vk_space)) { vspeed=2+skok; skok=0; } Edit: Mała poprawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A oto i kod: GML (create) skok=0; GML (step) if (keyboard_check(vk_space)) { skok+=0.5; } else if (keyboard_check_releasede(vk_space)) { vspeed=2+skok; skok=0; } Edit: Mała poprawka ten kod w ogóle nie działa jezeli wstawie go do tego engine-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jezu, co wy mu dajecie za kody, zmienna vspeed wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jezu, co wy mu dajecie za kody, zmienna vspeed wystarcza. o, zgadzam się z Grelą jeśli nie zamierzasz mieć żadnych trampolin itp. (w Super Metroidzie czegoś takiego sobie nie przypominam), wystarczy takie coś w key released: GML if vspeed<0 vspeed/=2; vspeed podmień sobie na wartość, która u ciebie robi za vspeeda (bo standardowe wartości są do pupy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 O kurde tylko ja skakanie robie na vspeed , czyli będe musaił przerobić trochę kod ale dam z tym sobię radę, dzięki jaklub :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 O kurde tylko ja skakanie robie na vspeed , czyli będe musaił przerobić trochę kod ale dam z tym sobię radę, dzięki jaklub :thumbsup: człowieku, co ty gadasz? zastanów się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Bo ja zrobiłem standardowo na vspeed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Bo ja zrobiłem standardowo na vspeed. podałem kod przestawiający vspeed Piedrowi (chyba, że masz drugie konto), a ty nagle mi mówisz, że musisz zmienić swój kod, bo używasz vspeed nie wiem, czy ja coś źle interpretuję, ale to wydaje mi się dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A sorry zamotałem się sorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A sorry zamotałem się sorka. f-f-f-f--f-ffaill multikonto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 nie po-prostu nie zauważyłem fiedra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 f-f-f-f--f-ffaill multikonto? Ja Piedro nie mam multikonta a ten szpaq99 sie zakręcił i to wszystko (sorry za offtop) EDIT: A co do problemu to ja sam spróbuję coś wymyślić, a jak coś to znowu napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 EDIT: A co do problemu to ja sam spróbuję coś wymyślić, a jak coś to znowu napiszę. a moje rozwiązanie nie działa? zmień w moim kodzie vspeed na vs, daj do key released Z i będzie śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 a moje rozwiązanie nie działa? zmień w moim kodzie vspeed na vs, daj do key released Z i będzie śmigać HAHA działa!!!!!!!!!!!!! nie sprawdziłem thx!!!!!!!!!!!!!!! EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi