Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Wita Zacząłem robić grę typu samochodówka i mam dwa pytania: 1. Jak zrobić skręt o 360 stopni? 2. Jak zrobić przyspieszenie i zwolnienie ( czyli jak naściskasz jakiś guzik to samochód przyspiesza, a jak puścisz guzik to zaczyna zwalniać )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flipper Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Masz tu przykład klik. Dodatkowo są jeszcze biegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Skręcanie- dodajesz lub odejmujesz direction samochodu Przyśpieszanie- dodajesz speed samochodu automatyczne zwalnianie- gdy speed>0 speed-=0.1, gdy speed<0 speed=0 Nie uwzględniłem jechania do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 to jest bardzo proste... u mnie w uploadzie jest przykład: Race Extreme 2D. Masz tam dźwięk samochodu(jako pierwszy na GMClan zrobiłem :D), fizykę i AI bota(dllka, nie moja) i takie tam bajery :) Myślę że ci się nada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T. Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dziękuje za pomoc. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi